Sport club haukat

Satakunta Cup 2023 säännöt

 

Turnauksessa noudatetaan Suomen Salibandyliiton (SSBL) kilpailusääntöjä seuraavin tarkennuksin/poikkeuksin:

 

1. Ottelut pelataan 5 kenttäpelaajalla + mv.

 

2. Turnaus aikuisjoukkueille. 

 

3. Joukkueen pelaajamäärää ei ole rajattu.

 

4. Joukkueiden tulee toimittaa ennen turnausta pelaajaluettelo turnauksen järjestäjälle. Tässä pelaajaluettelossa tulee olla kaikki joukkueen pelaajat ja jokaisella pelinumero. Joukkueet voivat vaihtaa tai lisätä pelaajia kokoonpanoon ennen ensimmäistä ottelua. Ensimmäisen ottelun käynnistyttyä kokoonpanoa ei voi enää muokata.

 

5. Pelaajat eivät saa edustaa liiton peleissä Liiga-, I Divisioona- eikä Suomisarjajoukkueita.

 

6. Kenttäpelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa turnauksen aikana. Maalivahti voi pelata useammassa joukkueessa turnauksen aikana.

 

7. Kenttäpelaajan mennessä maaliin, voi hän pelata kentällä sen jälkeen ko.pelissä.

 

8. Joukkue on velvollinen pelaamaan saman värisissä paidoissa. Mikäli kaikilla joukkueen pelaajilla ei ole saman väristä paitaa muun joukkueen kanssa, tällöin koko joukkue pelaa numeroiduilla peliliiveillä, jotka saa tarvittaessa käyttöön turnauspaikalta.

 

9. Mikäli ottelun vastakkaisilla joukkueilla on saman väriset pelipaidat, vierasjoukkue pelaa liiveillä, jotka saa käyttöön turnauspaikalta.

 

10. Joukkueille kertyy 3-5 ottelua turnauksen aikana.

 

11. Peliaika (alkulohkot ja jatkopelit) 1x20min juoksevaa aikaa, kahdella tuomarilla. Finaalissa kaksi viimeistä minuuttia tehokasta peliaikaa.

 

12. Peliaika pysäytetään ainoastaan erotuomarin näytöstä.

 

13. Mikäli tuomari tuomitsee henkilölle ottelurangaistuksen (ulosajo), tulee tästä automaattisesti vähintään yhden ottelun pelikielto tai vakavimmillaan pelaajan poistaminen turnauksesta (tuomarit ja järjestäjät päättävät.)

 

14. Henkilön sopimaton käyttäytyminen (esim. turnauspaikan järjestyssääntöjen rikkominen) on syy turnauksesta poistamiseen. Jos pelaaja pelaa turnauksessa (selvästi) päihtyneenä, on turnausjärjestäjillä oikeus poistaa pelaaja turnauksesta. Tässä tapauksessa turnauksesta poistetun pelaajan joukkueelle tuomitaan lisäksi 2 min jäähy.

 

15. Joukkueiden on oltava paikalla viisi (5) minuuttia ennen seuraavaa ottelua, tällä varmistetaan aikataulujen pitävyys. Mikäli joukkue luovuttaa ottelun ennen ottelua tai sen aikana (ei saavu alkamisaikaan mennessä paikalle), vastustaja katsotaan voittajaksi tuloksella 5-0.

 

16. Alkulohkoissa pelit voivat päättyä tasan. Välierissä ja finaalissa pelin päättyessä varsinaisen peliajan jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu, jossa molemmilta joukkueilta kolme eri laukojaa. Mikäli ratkaisua ei näiden laukojien jälkeen ole syntynyt, jatketaan pareittain "kerrasta poikki"-menetelmällä, kunnes ratkaisu syntyy.

 

17. Joukkueilla ei ole mahdollisuutta aikalisään.

 

18. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla.

 

19. Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä, määräytyy järjestys seuraavasti:

          1. Keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet.
          2. Keskinäisten otteluiden maaliero.
          3. Keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit.
          4. Koko lohkon maaliero.
          5. Koko lohkossa tehdyt maalit.
          6. RL-kilpailu.

 

20. Järjestäjä ei vastaa tapaturmista, vakuutusvastuu on kullakin pelaajalla itsellään.

 

Järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin.