Sport club haukat


                                                JALKAPALLO HARRASTESARJA 2024 SÄÄNNÖT + INFO   


- Sarja alkaa kesäkuussa ja päättyy syyskuussa.

- Kaksinkertainen sarja jonka jälkeen sarjan kaksi parasta pelaa finaalissa ja kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet  pronssiottelussa.

- Pelit viikonloppuisin.
- Osallistumismaksu 350e / joukkue (sisältäen kaiken = tuomaripalkkiot, kenttävuokrat jne).
- Pelataan pienellä kentällä (kentän koko noin 50 x 70m).
- 2 x 5m maaleihin.
- Peliaika 2 x 30 min.
- Pelaajamäärä 7 vs 7 (maalivahti + 6 kenttäpelaajaa).
- Pelissä ei ole paitsiota.


Joukkueen tulee ilmoittaa pelaajalista ennen sarjan alkua sarjan järjestäjälle, listaa voi täydentää kauden aikana. Pelaajalistan jokaisella pelaajalla tulee olla pelinumero.

 


1. Voitosta saa kolme (3), tasapelistä yhden (1) ja tappiosta nolla (0) pistettä. Jokaiselle joukkueelle kertyy kauden aikana 10-11 ottelua. Sport Club Haukkojen kotisivuilta löytyy otteluohjelma, ottelutulokset ja sarjataulukko sarjan aikana.


2. Ottelut tuomitsee Suomen Palloliiton viralliset tuomarit.


3. Otteluissa noudatetaan Suomen Palloliiton voimassa olevia jalkapallosääntöjä, pois lukien tällä sivulla mainitut sääntöpoikkeukset.


4. Peliaika 2 x 30min.


5. Pelaajia voi joukkueen pelaajalistalta yhteen otteluun nimetä rajattomasti, vaihto-oikeutta ei ole rajattu ja kerran vaihdetun pelaajan voi laittaa kentälle uudelleen. Vaihtotapa = Lentävä vaihto eli molemmat joukkueet vaihtavat samalta puolelta kenttää läheltä keskiviivaa siten, että kentälle menevä pelaaja odottaa ensin pois vaihdettavan pelaajan tulevan pois kentältä. Sata-Liigan lisäksi Palloliiton sarjassa pelaava pelaaja saa olla maksimissaan 4.div. pelaava. Pelaajat saavat edustaa vain yhtä joukkuetta. Pelioikeudettoman pelaajan peluuttaminen aiheuttaa joukkueelle 0-5 tappion kyseisessä pelissä sekä pelaajalle kurinpitorymän määräämän pelikiellon.


6. Maalipotku saa mennä yli keskiviivan.


7. Muurin etäisyys 5,5 metriä.


8. Pelijalkineina on käytettävä jalkapallokenkiä (ei rautanappeja) tai lenkkitossuja. Säärisuojat ovat sarjassa pakolliset. Tuomarilla on oikeus lähettää pelaaja ulos kentältä sääntörikkomusten takia.


9. Joukkueilla tulee olla samanväriset numeroidut pelipaidat tai liivit, maalivahdin pelipaidan tulee erottua kenttäpelaajista. Jos joukkueilla on samanväriset pelipaidat, vierasjoukkue vaihtaa paidat tai liivit.


10. Ottelupallon koko on nro.5. Ottelupallon toimittaa kentälle ensiksi mainittu joukkue (kotijoukkue).


11. Kaikki ottelut tuomitaan yhdellä tuomarilla.


12. Erotuomari ilmoittaa ottelutuloksen sarjan järjestäjälle ottelun jälkeen.


13. Jos erotuomari ei saavu ottelupaikalle, on ottelu pelattava joukkueiden keskenään sopimalla erotuomarilla.


14. Joukkue voi aloittaa ottelun vajaalla pelaajamäärällä. Kuitenkin, mikäli joukkueella ei ole kentällä vähintään kuutta (1+5) pelaajaa 15 minuutin kuluttua ottelun alusta, katsotaan ottelu luovutetuksi.


15. Joukkue suljetaan sarjasta kahdesta (2) luovutuksesta ja joukkueen ottelut mitätöidään. Luovutuksessa on maaliero 3-0 luovutuksen saaneen eduksi. Jos sulkeminen tapahtuu kahden viimeisen kierroksen aikana, pelattuja otteluita ei mitätöidä, vaan loput ottelut merkitään 0-3 tappioiksi suljetulle joukkueelle. Mikäli joukkueen luopuminen sarjasta tapahtuu sarjan alkamisen jälkeen tai mikäli joukkue suljetaan sarjasta niin osallistumismaksua ei palauteta.


16. Kentältäpoistosta seuraa pelaajalle yhden ottelun pelikielto / kurinpitoryhmän määrittelemä aika. Keltaiset kortit eivät kerry pelistä toiseen.


17. Tuomarilla on oikeus päättää ottelu, mikäli pelin urheilulliselle jatkamiselle ei hänen mielestään ole edellytyksiä.


18. Vastalauseet (tehtävä kirjallisesti) ja kilpailusta aiheutuvat epäselvyydet ratkaistaan järjestäjien toimesta. Jos joukkue haluaa tehdä vastalauseen ottelun tapahtumista, on siitä ilmoitettava erotuomarille 60 min kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalauseesta on toimitettava järjestäjille kirjallinen selvitys viimeistään kaksi vuorokautta ottelun päättymisestä.


19. Mahdollisiin ottelusiirtoihin pyydettävä lupa järjestäjiltä sekä vastustajajoukkueelta viimeistään viikkoa ennen ottelua. Siirtoon oltava pätevä syy. Siirtävä joukkue hoitaa järjestelyt ja maksaa kustannukset (vuoron varaus, tuomarin hankinta, ilmoitus järjestäjille sekä vastustajalle, kenttävuokra ja tuomaripalkkio).


20. Tasapisteet. Mikäli sarjan päättyessä kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä, järjestyksen ratkaisee 1) keskinäinen ottelu/ keskinäiset ottelut, 2) maaliero, 3) tehdyt maalit, 4) päästetyt maalit.


21. Mitalipelit. Mikäli peli on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 10min jatkoaika. Jos peli on jatkoajankin jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu, jossa suoritetaan ensin 5 laukausta ja sen jälkeen laukaus kerrallaan.


22. Pelaajalisenssiä/vakuutusta ei vaadita. Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjien puolesta, jokainen pelaaja hoitaa oman vakuutusturvansa.


23. Palkinnot: Voittajajoukkueelle pokaali. Kulta-, hopea ja pronssijoukkueelle mitalit (15 kpl / joukkue).


24. Järjestäjä pidättää oikeuden näihin sääntöihin mahdollisesti tehtäviin muutoksiin tai lisäyksiin.

Lisätiedot: sportclubhaukat@gmail.com tai 0414373233.