Sport club haukat


                                                              SATA-LIIGA 2024 SÄÄNNÖT + INFO  

 

- Jalkapallo harrastesarja.
- Sarja on tarkoitettu kaveri-, harraste-, työpaikka-, pubi yms. joukkueille.
- Sarja alkaa toukokuun lopussa ja päättyy syyskuun alussa (heinäkuu taukoa).

- Ilmoittautuminen 17.5.2024 mennessä tästä linkistä tai info@sportclubhaukat.fi tai 0414373233 soittamalla, whatsapp, txt.
- Osallistumismaksu 300e / joukkue (sisältäen kaiken = tuomaripalkkiot, kenttävuokrat jne).
- Pelataan pienellä kentällä (kentän koko noin 50 x 70m).
- 2 x 5m maaleihin.
- Peliaika 2 x 30 min.
- Pelaajamäärä 7 vs 7 (maalivahti + 6 kenttäpelaajaa).
- Pelissä ei ole paitsiota.
- Ikäraja 16v.


Joukkueen tulee ilmoittaa pelaajalista ennen sarjan alkua sarjan järjestäjälle, listaa voi täydentää kauden aikana. Pelaajalistan jokaisella pelaajalla tulee olla pelinumero.

 


1. Sata-Liiga pelataan kahdessa lohkossa. Lohkoista pyritään tekemään mahdollisimman alueelliset huomioiden kenttien varaustilanne sekä tuomariyhdistysten etäisyys pelipaikkoihin. Voitosta saa kolme (3), tasapelistä yhden (1) ja tappiosta nolla (0) pistettä. Jokaiselle joukkueelle kertyy kauden aikana noin 10 ottelua + finaali ja pronssiottelu kärkijoukkueille. Lohkojako sekä otteluohjelma tulee Sport Club Haukkojen kotisivuille ilmoitusajan päättyessä. Sport Club Haukkojen kotisivuilta löytyy myös ottelutulokset ja sarjataulukot sarjan aikana.


2. Pelipaikkojen varauksiin ovat vaikuttaneet ko. alueen kenttien varaustilanne sekä tuomariyhdistysten etäisyys pelipaikoille, tuomariyhdistykset sijaitsevat Porissa ja Raumalla. Porissa ottelut pelataan Lattomeren nurmikentällä (Pinomäentie 661). Rauman seudulla pelattavien otteluiden kenttävaraukset tehdään talven aikana. Nakkilan, Kokemäen ja Harjavallan seuduilta osallistuvien joukkueiden pääsääntöisenä pelipaikkana on Arontien kenttä (Nakkila). Pohjois-Satakunnasta osallistuvien joukkueiden pääsääntöisenä pelipaikkana on Pomarkun kenttä (Granrothintie 24).


3. Ottelut tuomitsee Porin Erotuomarit -53 ry:n ja Rauman Erotuomarikerho ry:n viralliset tuomarit.


4. Otteluissa noudatetaan Suomen Palloliiton voimassa olevia jalkapallosääntöjä, pois lukien tällä sivulla mainitut sääntöpoikkeukset.


5. Peliaika 2 x 30min.


6. Pelaajia voi joukkueen pelaajalistalta yhteen otteluun nimetä rajattomasti, vaihto-oikeutta ei ole rajattu ja kerran vaihdetun pelaajan voi laittaa kentälle uudelleen. Vaihtotapa = Lentävä vaihto eli molemmat joukkueet vaihtavat samalta puolelta kenttää läheltä keskiviivaa siten, että kentälle menevä pelaaja odottaa ensin pois vaihdettavan pelaajan tulevan pois kentältä. Pelaajat saavat edustaa vain yhtä joukkuetta. Pelioikeudettoman pelaajan peluuttaminen aiheuttaa joukkueelle 0-5 tappion kyseisessä pelissä sekä pelaajalle pelikiellon.


7. Maalipotku saa mennä yli keskiviivan.


8. Muurin etäisyys 5,5 metriä.


9. Pelijalkineina on käytettävä jalkapallokenkiä (ei rautanappeja) tai lenkkitossuja. Säärisuojat ovat sarjassa pakolliset. Tuomarilla on oikeus lähettää pelaaja ulos kentältä sääntörikkomusten takia.


10. Joukkueilla tulee olla samanväriset numeroidut pelipaidat tai liivit, maalivahdin pelipaidan tulee erottua kenttäpelaajista. Jos joukkueilla on samanväriset pelipaidat, vierasjoukkue vaihtaa paidat tai liivit.


11. Ottelupallon koko on nro.5. Ottelupallon toimittaa kentälle ensiksi mainittu joukkue (kotijoukkue).


12. Kaikki ottelut tuomitaan yhdellä tuomarilla.


13. Erotuomari ilmoittaa ottelutuloksen sarjan järjestäjälle ottelun jälkeen.


14. Jos erotuomari ei saavu ottelupaikalle, on ottelu pelattava joukkueiden keskenään sopimalla erotuomarilla.


15. Joukkue voi aloittaa ottelun vajaalla pelaajamäärällä. Kuitenkin, mikäli joukkueella ei ole kentällä vähintään kuutta (1+5) pelaajaa 15 minuutin kuluttua ottelun alusta, katsotaan ottelu luovutetuksi.


16. Joukkue suljetaan sarjasta kahdesta (2) luovutuksesta ja joukkueen ottelut mitätöidään. Luovutuksessa on maaliero 3-0 luovutuksen saaneen eduksi. Jos sulkeminen tapahtuu kahden viimeisen kierroksen aikana, pelattuja otteluita ei mitätöidä, vaan loput ottelut merkitään 0-3 tappioiksi suljetulle joukkueelle. Mikäli joukkueen luopuminen sarjasta tapahtuu sarjan alkamisen jälkeen tai mikäli joukkue suljetaan sarjasta niin osallistumismaksua ei palauteta.


17. Kentältäpoistosta seuraa pelaajalle kahden ottelun pelikielto. Kentältäpoisto kahdella varoituksella, seurauksena yhden ottelun pelikielto. Keltaiset kortit eivät kerry pelistä toiseen.


18. Tuomarilla on oikeus päättää ottelu, mikäli pelin urheilulliselle jatkamiselle ei hänen mielestään ole edellytyksiä.


19. Vastalauseet (tehtävä kirjallisesti) ja kilpailusta aiheutuvat epäselvyydet ratkaistaan järjestäjien toimesta. Jos joukkue haluaa tehdä vastalauseen ottelun tapahtumista, on siitä ilmoitettava erotuomarille 60 min kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalauseesta on toimitettava järjestäjille kirjallinen selvitys viimeistään kaksi vuorokautta ottelun päättymisestä.


20. Mahdollisiin ottelusiirtoihin pyydettävä lupa järjestäjiltä sekä vastustajajoukkueelta viimeistään viikkoa ennen ottelua. Siirtoon oltava pätevä syy. Siirtävä joukkue hoitaa järjestelyt ja maksaa kustannukset (vuoron varaus, tuomarin hankinta, ilmoitus järjestäjille sekä vastustajalle, kenttävuokra ja tuomaripalkkio).


21. Tasapisteet. Mikäli sarjan päättyessä kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä, järjestyksen ratkaisee 1) keskinäinen ottelu/ keskinäiset ottelut, 2) maaliero, 3) tehdyt maalit, 4) päästetyt maalit.


22. Mitalipelit. Mikäli peli on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 10min jatkoaika. Jos peli on jatkoajankin jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu, jossa suoritetaan ensin 5 laukausta ja sen jälkeen laukaus kerrallaan.


23. Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjien puolesta, jokainen pelaaja hoitaa oman vakuutusturvansa.


24. Palkinnot: Voittajajoukkueelle pokaali. Kulta-, hopea ja pronssijoukkueelle mitalit (15 kpl / joukkue).


25. Järjestäjä pidättää oikeuden näihin sääntöihin mahdollisesti tehtäviin muutoksiin tai lisäyksiin.


Yhteystiedot / Jani Nummi
041-4373233
info@sportclubhaukat.fi